fbpx

Izdelava mil po hladnem postopku – osnove

Izdelava mil po hladnem postopku

Osnove za začetnike

Delavnica Izdelave mil po hladnem postopku je začetniška delavnica, na kateri pa se bodo lahko marsikateri trik in skrivnost naučili tudi že bolj izkušeni “žajfarji”. Tekom delavnice se srečamo z osnovnimi informacijami o izdelavi mila ter se naučimo grajenja in izračunavanja lastnih receptur, na koncu pa tudi praktično izdelamo domače milo.

Vsebina

Teorija

  • Laj je milo in kako nastane?
  • Katere so nujno potrebne sestavine za izdelavo mila?
  • Dodatki in ne-nujne sestavine v milu
  • Osnovne in negovalne maščobe
  • Kaj je saponifikacijski koeficient maščob?
  • Kaj je znižanje NaOH ali presežek maščob (superfat)?
  • Kako se piše recepte za mila?
  • Kako se izračuna potrebno količino NaOH in vode?
  • Faze, skozi katere gre milo
  • Pripomočki in varnost pri izdelavi mila

Praktični del

  • Postopek izdelave mila
  • Praktični prikaz izdelave

    Termin ciklusa: naslednji predvideni termin je v jeseni 2019. V kolikor želiš prejeti informacije o novih terminih, se lahko naročiš na novice o delavnicah (spodaj).

    Urnik srečanj: četrtek, od 16:30 do 20:00.

    Kraj: Beebaeutywithmaja, Mirka Vadnova 1, Kranj 

    Prispevek: 60,00 eur. Cena vključuje skripto, mentorstvo domače naravno milo in čajanko. 

    PRIJAVI SE NA NOVICE!

    Želiš prejemati obvestila o novih objavah, mesečne novice z uporabnimi vsebinami ali novice v zvezi z delavnicami?


    NAROČI SE